Over mij

Tim Schoenmakers, PhD

Ik ben erg geïnteresseerd in de samenwerking tussen lichaam en geest. Ik richt me hierop in mijn therapie, mijn onderzoek en mijn privéleven. Al jaren beoefen ik dagelijks mindfulness en volg regelmatig yoga- en mindfulness-retraites. Dit begon ooit met een stressvolle managementbaan en een persoonlijk verlies. Mindfulness hielp me om te gaan met moeilijke gevoelens en stress, en liet me ontdekken hoe ik wil leven.

Ik heb de tweejarige opleiding ACT-therapie gevolgd bij Stresswise Academy. Naast mijn werk als therapeut ben ik Universitair Docent Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ik geef daar les aan toekomstige therapeuten. Ik ontwikkel behandelingen, en doe wetenschappelijk onderzoek naar mindfulness-gerelateerde therapie zoals ACT (bij slapeloosheid en stress). Daarbij focus ik me op het lichaam om emoties te verwerken (bij verlies en rouw). Eerder deed ik onderzoek naar de gezondheidszorg en naar verslavingen. Ik promoveerde in 2009 aan de Universiteit van Maastricht.

Meer informatie:

Luister naar mijn interview over mindfulness en ACT met De Podcast Psycholoog: https://www.depodcastpsycholoog.nl/seizoen6/mindfulness

LinkedIn
Universiteit van Amsterdam
Wetenschappelijke publicaties

Beroepsregistratie & klachtenregeling

Ik ben als psychosociaal therapeut geregistreerd bij de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg). De NFG bewaakt de kwaliteit van de aangeboden zorg en helpt mij als zorgaanbieder om te voldoen aan alle verplichtingen vanuit de wkkgz en wtza. Ik voldoe aan de wettelijke eis van een kwaliteitsmanagementsysteem (QiC).

Heb je een klacht over de behandeling? Dan bespreek je die natuurlijk het beste eerst met mij. We stellen dan alles in het werk om er samen uit te komen. Ben je dan toch nog niet tevreden, dan kun je allereerst terecht bij de NFG. Dit is een onafhankelijke belangenorganisatie. Klik hier.

Praktijkgegevens

Bedrijfsnaam: Tim Schoenmakers

Kvk nr. 89818180

Locatie: Roeterseiland, Amsterdam Centrum Oost